Co je Kebap nebo kebab

Dőner Kebab znamená točené maso. Je to turecká specialita; maso je napíchnuté na jehlu a horizontálně se točí na speciálním grilu. Opečené maso se krajuje a podává se se zeleninou, ochucenou omáčkou a tureckým chlebem. Jako příloha je též vhodná rýže. Maso lze přpravit telecí, hovězí, jehněčí nebo kuřecí.  

Naše nabídka je maso telecí  a kuřecí. Zákazník si mže vbrat též MIX, což znamená  namíchané tlecí maso s masem kuřecím. Podle gurmánů je tato kombinace nejlepší, protože telecí maso má výraznější chuť vzhledem k použitému koření , u kuřecího masa je koření méně výrazné a tak stojí zato tento MIX vyzkoušet. 

Spousta lidí zná  tento pokr ze své dovolené v Řecku a tak se často stává, že se ptají jaký je rozdíl mezi Kebabem a Gyrosem. Tedy Kebab – je již slovo české a Gyros je pojmem řeckým. Originál turecký Kebap nikdy nebude z vepřového masa, zatímco u Gyrosu to tak být může.  

Pokud se podíváme na tento pokrm z pohleduodborníků na zdravou výživu, není jistě sporu o tom, co je zdravější! Kebep z telecího, nebo kuřecího masa při své tepelné úpravě tedy grilováním, je určitě zdravější než-li smažený hamburger, nebo hranolky smažené v oleji. Při grilování veškerý tuk stéká na plotny grilu, které jsou děrované a tak je toto maso od tuku odděleno.

Nemíme zapomenout na čerstvou zeleninu, která se dává jako příloha a je to právě Kebap, který nabízí pro odpoůrce a nebo nejedlíky zeleniny alespoň trochu vitaminů, které v tomto pokrmu najdou.  
 

Normal na talíř telecí (Menu box)

Normal na talíř telecí  (Menu box)

Dresing dle výběru zákazníka:

  • česnekový
  • jogurtový
  • pálivý

Maso telecí

Zelenina:

  • ledový salát
  • bílé zelí
  • červené zelí
  • cibule
  • rajčata
  • okurky

Anketa

Jak Vám u nás chutnalo

  • Ano (29.3%)
  • Moc (23.8%)
  • Lepší než od maminky (24.2%)
  • Chutnalo ! (22.7%)

Přejít na titulní stránku Kebap (Kebab) Slaný

© Copyright Kebap (Kebab) Slaný, Dr. Edvarda Beneše 161, Tel: +420 272 659 882 | Všechna práva vyhrazena - All rights reserved

Vážení zákazníci, od 1.12.2016 jsme povinni Vám předat účtenku s kódem FIK na připravené jídlo konzumované uvnitř naší restaurace. Na jídlo, které si budete brát s sebou se EET nevztahuje a tak na toto budete dostávat klasické účtenky bez FIK kódu jako doposud.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Příjemce tržby eviduje v běžném režimu.